Υπηρεσίες

Η αποκλειστική ενασχόληση με τις επιφανειακές κατεργασίες και τις βαφές μας έχει δώσει την εμπειρία να παρέχουμε στους πελάτες μας όχι μόνον μια απλή κατεργασία ή βαφή αλλά αποτελεσματικές λύσεις ανάλογα με το υλικό και τις εκάστοτε απαιτήσεις.

Μερικές από τις κατεργασίες που παρέχουμε είναι:

 • Ηλεκτροστατική βαφή σε μεταλλικές επιφάνειες (αλουμίνιο,σίδερο,ειδικές κατασκευές κλπ) . 
 • Ηλεκτροστατική βαφή σε σκελετούς μηχανών,πλαίσιο-υποπλαίσιο,δαγκάνες φρένων,σκελετούς ποδηλάτων και ζάντες αλουμινίου και σιδήρου.
 • Ηλεκτροστατική βαφή σε μεταλλικά έπιπλα (τραπέζια - καρέκλες)
 • Προεργασία αλουμινίου, σιδήρου και χυτών εξαρτημάτων
 • Ειδικές βαφές
 • Ειδικές επεξεργασίες
 • Αμμοβολή

Εκτός των παραπάνω, μπορούμε να διαχειριστούμε γενικότερα ό,τι επιδέχεται ηλεκτροστατική βαφή. Μπορείτε να μας καλέσετε και να σας προτείνουμε τη καλύτερη λύση σε ότι αφορά την ηλεκτροστατική βαφή του αντικειμένου σας ανάλογα με την  εφαρμογή (αρχιτεκτονική - βιομηχανική,ειδικού φινιρίσματος ), το περιβάλλον στο  οποίο θα  ενταχθεί και τις ιδιότητες που θέλετε να προσδώσει η ηλεκτροστατική στο αντικείμενο σας.

Η εταιρεία μας

Η ηλεκτροστατική βαφή και γενικότερα η επεξεργασία μεταλλικών επιφανειών αποτελεί την αποκλειστική ενασχόληση και δραστηριοποίηση της επιχείρησης «ΒΑΡΔΑΚΗΣ Κ. - ΝΙΟΛΑΚΗΣ Ν. Ο.Ε.», απο το 1964 και δραστηριοποιείται στο Μοσχάτο. Η επιχείρηση απασχολεί προσωπικό με πολυετή εμπειρία.

Τόσο η πολυετή εμπειρία της και η ποιότητα υπηρεσιών που τη χαρακτηρίζουν όσο και το γεωγραφικό της στίγμα (50 μέτρα από τον σταθμό του ηλεκτρικού στο Μοσχάτο) την τοποθετούν πρώτη στις προτιμήσεις των πελατών της και ανάμεσα στις πιο αναγνωρίσιμες εταιρίες του χώρου.

Η επιχείρηση είναι μορφής υπηρεσιών φασόν και συνεργάζεται με κατασκευαστές αλουμινίου και εργοστάσια μετάλλων και μπορεί να διαχειριστεί ότι επιδέχεται ηλεκτροστατική βαφή και αμμοβολή.

Στόχος της εταιρίας «ΒΑΡΔΑΚΗΣ Κ. - ΝΙΟΛΑΚΗΣ Ν. Ο.Ε.» είναι η άμεση επαφή με τους συνεργάτες της προκειμένου να επιτευχθεί άρτια και συνεπής εξυπηρέτηση τους καθώς και στην άμεση παράδοση στη καλύτερη δυνατή τιμή. Ο σκοπός αυτός τη καθιστά από τις πιο ανταγωνιστικές και αξιόπιστες εταιρίες του χώρου.

Για την επίτευξη του ανωτέρου στόχου η εταιρία μας χρησιμοποιεί πιστοποιημένες πρώτες ύλες από τους μεγαλύτερους προμηθευτές στο χώρο της ηλεκτροστατικής βαφής (AKZO NOBEL, NEOKEM, INVER) και επιλέγει τον καλύτερο τρόπο διαχείρισης των αντικειμένων με βάση το υλικό προς επεξεργασία καθώς επίσης διαθέτει μία από τις πληρέστερες αποθήκες χρωμάτων στο χώρο της με σχεδόν το σύνολο των χρωμάτων:

 • Ral
 • Ral mat
 • Futura (Akzo Nobel)
 • Structura (Akzo Nobel)
 • Prisma (Neokem)
 • Collection 15 (Inver)

Ηλεκτροστατική βαφή

Ηλεκτροστατική βαφή είναι η διαδικασία επικάλυψης μεταλλικών κραμάτων ομοιόμορφα με ειδικές εποξειδικές, εποξύ-πολυεστερικές ή με πολυεστερικές ρητίνες, με σκοπό αφ' ενός την προστασία από την διάβρωση, αφ' ετέρου δε την επίτευξη του επιθυμητού χρωματισμού και διακοσμητικού φινιρίσματος. Για τη βαφή των προφίλ αλουμινίου που προορίζονται για αρχιτεκτονικές εφαρμογές (πόρτες, παράθυρα, υαλοπετάσματα, κλπ), χρησιμοποιούνται οι πολυεστερικές πούδρες. Οι πούδρες αυτές χαρακτηρίζονται από την μεγάλη αντοχή στις εξωτερικές συνθήκες. Ηλεκτροστατική βαφή είναι η μέθοδος κατά την οποία υψηλής τάσης πιστόλια ψεκασμού φορτίζουν ηλεκτροστατικά τα σωματίδια της πούδρας (σκόνης) . Τα μεταλλικά αντικείμενα γειώνονται ώστε τα φορτισμένα σωματίδια πούδρας "προσκολλώνται" από την μεταλλική επιφάνεια . Αυτή η  διαδικασία δημιουργεί μια ομοιόμορφη επιφάνεια ακόμα και στα πιο δύσκολα γεωμετρικά σχήματα προς βαφή . Το επόμενο στάδιο είναι να μπει το αντικείμενο στο ειδικό φούρνο πολυμερισμού και να "ψηθεί'' στους 180-200 βαθμούς κελσίου (θερμοκρασία αντικειμένου) για χρόνο από 20 εως 30 λεπτά ώστε να λιώσει η πούδρα και να σχηματίσει ένα σκληρό  φινίρισμα , σκληρότερο , ανθεκτικότερο και με μεγαλύτερο πάχος από τις συμβατικές βαφές καθώς και με πολύ καλύτερες μηχανικές αντοχές .

Αμμοβολή

Η αμμοβολή είναι μια κατεργασία μιας μεταλλικής επιφάνεια η οποία βελτιώνει την ποιότητα της καθώς την απαλλάσσει από τυχόν σκουριές και άλλες ορατές αποθέσεις. Η αμμοβολή πολύ συχνά συνιστά μια διαδικασία προετοιμασίας μιας μεταλλικής επιφάνειας πριν τη βαφή της. Η καλή εφαρμογή των επάλληλων στρωμάτων των χρωμάτων ή οποιoνδήποτε επιφανειακών επικαλύψεων (π.χ. ρητίνες) επί της επικαλυπτόμενης μεταλλικής επιφάνειας επηρεάζεται καθοριστικά από την καλή ποιότητα της επικαλυπτόμενης επιφάνειας. Είναι προφανές ότι οι περιπτώσεις στις οποίες επιλέγεται να αμμοβοληθεί ένα μεταλλικό αντικείμενο είναι εκείνες κατά τις οποίες το αντικείμενο αυτό, κατά τη βιομηχανική του χρησιμοποίηση, προβλέπεται να υποστεί σημαντική επιφανειακή φθορά (π.χ. χημική ή μηχανική διάβρωση), είτε σαν λειτουργικό τμήμα μιας μηχανής, είτε σαν εκτεθειμένο τμήμα ενός δικτύου (π.χ. σωληνώσεις).

Από την άλλη πλευρά δεν κρίνεται συνήθως αναγκαίο να αμμοβολούνται εξαρτήματα από ειδικά μέταλλα και κράματα τα οποία εκ της συστάσεως και της κατασκευής τους έχουν αυξημένη αντοχή στις επιφανειακές καταπονήσεις (π.χ. ανοξείδωτος χάλυβας, χρωμιούχος χάλυβας, Hastelloy κλπ).